انواع ارتباطات در کسب و کار

چند نوع اساسی از ارتباطات تجاری وجود دارند که اغلب به موارد زیر تقسیم می‌شوند:

  • ارتباط رو به پایین: انتقال جریان اطلاعات از سطح بالاتر (مدیران) به سطح پایین‌تر (کارکنان) سازمان
  • ارتباطات رو به بالا: انتقال جریان اطلاعات از سطح پایین‌تر (کارکنان) به سطح بالاتر (مدیران) سازمان
  • ارتباط افقی یا جانبی: انتقال جریان اطلاعات از سطوح همه رده (مدیران با مدیران و کارکنان با کارکنان) سازمان
  • ارتباط خارجی: انتقال جریان اطلاعات از سازمان به مشتریان و بالعکس

همچنین طیف گسترده‌ای از کانال‌ها و منابع ارتباطی وجود دارند که عبارتند از:

  • تماس و ملاقات حضوری
  • تماس‌های ویدئو کنفرانس
  • تماس‌های کنفرانس تلفنی
  • پادکست‌ها
  • ارتباطات مکتوب سنتی مانند نامه‌ها، یادداشت‌ها، گزارش‌ها و غیره
  • پست الکترونیک (ایمیل)
  • ارسال پیامک 
  • پست صوتی
  • وبلاگ‌ها و مقالات
  • شبکه‌های اجتماعی
  • نظرسنجی‌ها

در این بررسی به طور کامل در مورد موضوع ارتباطات تجاری صحبت می‌کنیم.

مزایای ارتباطات در کسب و کار

به گفته متخصصان، ارتباطات موثر ابزاری حیاتی برای هر کسب و کاری است. ارتباطات تجاری می‌تواند هم برای کارکنان و هم مشتریان مزایای مهم زیر را به سازمان‌ها ارائه دهد:

کسب‌و‌کار شما به کدام روش ارتباط تجاری نیاز دارد؟

پاسخ به این سوال تا حد زیادی به اندازه سازمان و اولویت‌های شما بستگی دارد. هیچ راه‌حل کلی مناسب برای تمام کسب‌وکارها وجود ندارد و با استفاده از روش‌های ارتباطی مورد نیاز کسب‌وکار خود، به موفقیت خواهید رسید. به عنوان مثال، شما ممکن است هزینه و وقت سازمان را برای پیدا کردن یک سیستم کنفرانس ویدیویی صرف کنید، اما سازمان شما نیازی به این سیستم نداشته باشد و با داشتن یک سرویس تلفن ابری با ویژگی‌های متعدد، نیاز سازمانی شما برای حفظ ارتباط و برقراری جلسات از راه‌دور برطرف سازد. به عبارت دیگر، پیش از انتخاب روش ارتباطی تجاری خود و صرف هزینه و وقت، لازم است ابتدا نیازهای سازمانی خود را شناسایی کنید و مطابق با آن نیازها، بهترین ابزار ارتباطات تجاری را انتخاب کنید.

در صورتی که از ابزار ارتباطی مناسب با نیازهای کسب‌وکار خود استفاده نکنید، با مشکلات متعددی روبرو خواهید شد که می‌توانند موجب اختلال در عملکرد کارمندان و کاهش بهره‌وری سازمان شود. برای جلوگیری از انباشته شدن تماس‌ها، ایمیل و پیام بی‌پاسخ، حفظ ارتباط نیروی دورکار با همکاران و مشتریان، حفظ ارتباطات درون‌سازمانی و مدیریت ارتباط با مشتریان، به سیستم ارتباطات تجاری احتیاج دارید که بتواند تمامی این نیازهای سازمانی را به‌صورت یکجا برطرف کند.

سیستم تلفن سازمانی ابری نکسفون ، بهترین راهکار برای کسب‌وکارها و به‌ویژه استارتاپ‌هایی است که به‌دنبال ارتباطات تجاری مقرون‌ به‌صرفه و در عین حال کامل هستند. نکسفون تمامی نیازهای ارتباطی یک سازمان را برطرف کرده است و کسب‌وکارها به‌راحتی می‌توانند ارتباط خود را با داخل و خارج از سازمان حفظ کنند. از امکانات سرویس تلفن ابری نکسفون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیستم چت سازمانی نکسفون به کارمندان این امکان را می‌دهد تا از هر مکانی با همکاران خود در تماس باشند.
  • امکان استفاده از یک سرشماره سازمانی برای تمامی شعب یک سازمان در هر نقطه‌ای از کشور و تخصیص داخلی به تعداد کارمندان در هر شعبه به یکپارچگی و سهولت ارتباطات درون‌سازمانی کمک می‌کند.
  • قابلیت کنفرانس صوتی که به کسب‌وکارها و به‌ویژه در شرایط اپیدمی کنونی برای برقراری جلسات آنلاین و ادامه فعالیت سازمان به‌صورت دورکاری کمک می‌کند.
  • دسترسی آسان به تلفن سازمانی از طریق پنل تحت وب یا اپلیکیشن موبایل نکسفون، امکان دورکاری و پاسخگویی به تماس‌های سازمانی و حفظ ارتباطات تجاری از هر مکانی را برای کارمندان فراهم آورده است.
  • سیستم تلفن گویا و مسیریابی خودکار نکسفون علاوه بر سهولت در هدایت مشتریان به بخش مربوطه، سرعت پاسخگویی و رضایت مشتریان را نیز افزایش می‌دهد.
  • قابلیت انتقال فایل‌های سازمانی با استفاده از سیستم ابری نکسفون، ارسال و دریافت داده‌ها و اطلاعات سازمانی را بر بستری امن برای تمام کارمندان فراهم می‌کند.
  • سیستم گزارش‌دهی نموداری و ریز مکالمات در پنل مدیریت نکسفون نیز این امکان را فراهم می‌کند تا مدیران هر واحد بتوانند گزارش دقیقی از عملکرد نیروهای خود تهیه کنند و بتوانند آن داده‌ها را به‌صورت نوشتاری ثبت کنند.
  • همگام‌سازی سرویس تلفن ابری نکسفون با سیستم CRM به‌آسانی صورت می‌گیرد و کارمندان مرکز تماس به‌راحتی می‌توانند به تاریخچه و مشخصات مشتریان دسترسی داشته باشند.

1. ارتباطات در کسب و کار باعث ارتقاء مهارت‌های ارتباطی فرد می شود

اگر افراد بتوانند ارتباطات خوبی در کسب و کار داشته باشند، قطعاً با مشتری، کارمند و هر شخص دیگری در بیزینس رابطه بهتری برقرار می کنند. بدون شک مهارت‌های ارتباطی آنها در هر زمینه ای بالا می رود و اعتماد به نفس شان افزایش پیدا می کند. زمانی که افراد در طول مکالمه اعتماد به نفس  داشته باشند، می توانند بدون هیچ مشکلی روابط خود را پیش ببرند.

2. ارتباطات مربوط به کسب و کار، دوستی‌ها را شکل می دهد

ارتباطات تجاری می تواند به ارتباطات بلند مدت تبدیل شود و دوستی‌های محکم را بر جای گذارد. افراد معمولاً در این مکان‌ها با مشتری، کارمند یا هر فرد دیگری آشنا می شوند، اعتماد و هیجان بین آنها ایجاد خواهد شد و ارزش دوستی بین آنها بالا خواهد رفت.

3. ارتباطات در کسب و کار یک نوع حس کامل بودن به افراد می بخشد

بیزینس فقط به معنای سود نیست، لذتی که از سود حاصل می شود، معمولا کوتاه مدت است اما لذت و کامل بودن و رسیدن به آرزوها چیزی است که فقط از طریق ارتباطات مثبت در کسب و کار ایجاد می شود و انگیزه افراد را برای پیشرفت‌های بعدی بالا می برد.

4. ارتباطات در کسب و کار باعث بهبود خود تجارت می شود

جذب مشتریانی که یکبار به شما مراجعه می کنند، بسیار کار مهمی است زیرا اگر ارتباط خوبی برقرار نکنید، ممکن است مشتری دیگر برنگردد. پس تجارت به طرز چشمگیری به این ارتباطات و برگشت دوباره مشتریان وابسته است.

5. روابط تجاری به ساخت برند کمک می کند

موفقیت بلند مدت، روابط تجاری برای مشتری، کارمند و افراد مرتبط با بیزینس به قدری مهم است که در مشهور شدن و ساخت برند هم اهمیت بسیار بالایی دارد زیرا این ارتباط مثبت تجربه و اعتماد افراد را افزایش می دهد و نتیجه آن چیزی، جز پیشرفت نخواهد بود.

6. ارتباطات در کسب و کار به ارتقای بیزینس شما کمک می کند

بازاریابی کلامی، کلمه ای است که جزء روش‌های تاثیرگذارمارکتینگ  محسوب می شود. زمانی که شما بتوانید با مشتری، کارمند و هر فرد دیگری که به کار شما مرتبط است ارتباط کلامی خوبی برقرار کنید، قطعا او هم می تواند دوستان و اعضای خانواده اش را به سمت تجارت شما فرا خواند و این یک پیشرفت برای شما محسوب می شود.

7. ارتباطات در کسب و کار، کار تیمی را ارتقا می دهد

یک رابطه سالم بین شما و کارمندانتان و بین کارمندان و مشتریان برای موفقیت در بیزینس اهمیت بسیار زیادی دارد و احترام گذاشتن در این روابط بسیار حائز اهمیت است. همه این‌ها باعث افزایش خلاقیت کار گروهی می شود که در نهایت رشد تجارت را به دنبال خواهد داشت.

8. ارتباطات مثبت رضایت مشتری را برمی انگیزد

در تجارت نمی توانید همیشه در یک زمان مشخص به چیزهایی که دوست دارید، برسید. گاهی اوقات شما از یک مشتری ناامید می شوید و یا نمی توانید خواسته‌های او را متوجه شوید. در چنین مواردی بسیار مهم است که مشکلات خود را حل و فصل کنید. اگر بتوانید با کلام مثبت با مشتری صحبت کنید، خواسته‌های او را درک کنید و به او احترام بگذارید، قطعاً رضایت مشتری را در پیش خواهید داشت که در نهایت باز هم منجر به پیشرفت می شود.

9. حرکت حتی در شرایط سخت

ارتباطات در کسب و کار به شما کمک می کند که بیزینس خود را حتی در زمان‌های سخت، وادار به حرکت کنید. زمانی که وضعیت اقتصادی به هم می ریزد، کار شما سخت می شود اما اگر بتوانید یک ارتباط خوب با مشتریانتان داشته باشید و همیشه آنها را به سمت خودتان برگردانید، قطعاً بیزینس شما حتی در شرایط سخت هم وضعیت خوبی خواهد داشت.

10. ارتباطات در کسب و کار روابط بیشتری را می سازد

زمانی که شما روابط مثبت را با مشتریان، خدمتگزاران، کارمندان و شرکای تجاری خود می سازید، می توانید از فواید آن بهره‌مند شوید. یکی از آنها این است که بدون شک افراد بیشتری به شما مراجعه می کنند، در نتیجه طیف ارتباطات آنها با شما گسترده‌تر می شود، افراد بیشتری به تجارت شما معرفی می شوند و همین برای شما به معنای سود بالاتر و بیشتر است

شروع دوره:شنبه 1403/08/26 ساعت 6 عصر