پایتون به زبان ساده چیست ؟
برای تعامل با کامپیوترها، یکی از ساده‌ترین زبان‌های برنامه نویسی که کاربرد گسترده‌ای در بسیاری از حوزه‌ها دارد، زبان برنامه نویسی پایتون است. پایتون زبانی شی‌گرا، سطح بالا و مفسری محسوب می‌شود که به طور گسترده در برنامه‌های تحت وب، توسعه نرم افزار، «علم داده» (Data Science | DS) و «یادگیری ماشین» (ماشین لرنینگ | ML) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زبان برنامه نویسی پایتون را می‌توان در بسیاری از سیستم عامل‌های مختلف اجرا کرد و کاملا رایگان و آزاد در دسترس همگان قرار داد. این زبان به خوبی با انواع مختلف سیستم‌ها یکپارچه می‌شود و سرعت توسعه نرم افزار را افزایش می‌دهد.
برنامه نویسان به دلیل یادگیری آسان و کارآمدی پایتون از این زبان استفاده می‌کنند. پایتون به عنوان زبانی مناسب برای افراد تازه‌کار شهرت دارد و با جاوا به عنوان محبوبت‌ترین و پراستفاده‌ترین زبان مقدماتی جایگزین شده است، زیرا بسیاری از پیچیدگی‌ها را برای کاربران مدیریت می‌کند و به مبتدیان این امکان را می‌دهد تا به جای جزئیات، بر درک کامل مفاهیم برنامه نویسی تمرکز کنند.

 

مزایای زبان پایتون چیست ؟
زبان برنامه نویسی پایتون دارای مزیت‌های فراوانی نسبت به سایر زبان‌های برنامه نویسی است. نکات مثبت این زبان به قدری زیاد است که هر برنامه نویس تازه‌کاری را ترغیب می‌کند تا برای یادگیری آن اقدام کند. در ادامه این بخش از مطلب پایتون چیست به بررسی چند مورد از مزایای پایتون می‌پردازیم.

  1. زبان پایتون، توسعه دهندگان را توانمندتر می‌کند، زیرا آن‌ها می‌توانند یک برنامه پایتون را با استفاده از خط کدهای کمتری در مقایسه با بسیاری از زبان‌های دیگر بنویسند.

  2. برنامه‌نویسان می‌توانند به راحتی پایتون را همراه با سایر زبان‌های برنامه نویسی محبوب مانند جاوا، C و ++C استفاده کنند.

  3. اگر قصد یادگیری پایتون را دارید، منابع مفید زیادی در اینترنت در دسترس هستند. به عنوان مثال، می‌توان به راحتی فیلم‌ها، آموزش‌ها، مستندات و راهنماهای مناسب برای شروع یادگیری پایتون را با جستجو در اینترنت پیدا کرد.

  4. زبان پایتون در سیستم عامل‌های مختلف کامپیوتری مانند ویندوز، مک OS، لینوکس و یونیکس قابل اجرا است.

  5. پایتون دارای کتابخانه استاندارد بزرگی است که تقریباً برای هر کار و پروژه‌ای، کدهای قابل استفاده مجدد دارد. در نتیجه در بسیاری از موارد برنامه‌نویس‌ها نیازی به توسعه کد از صفر، ندارند.

 

اسکریپت پایتون چیست ؟

اسکریپت پایتونی، فایلی شامل یک سری دستورات است که ساختار آن شبیه به یک برنامه اجرا می‌شود. این فایل به‌گونه‌ای طراحی شده که شامل توابع مختلف است و می‌توان ماژول‌های متفاوت را به آن اضافه کرد. برای اجرای این فایل اسکریپت پایتونی، می‌توان از خط فرمان مربوط به آن برای انجام کاری خاص استفاده کرد.

 

 

ویژگی های پایتون چیست ؟

ویژگی‌هایی که از زبان برنامه نویسی پایتون در ادامه ذکر شده‌اند، این زبان را از سایر زبان‌ها متمایز و کاملا منحصر به فرد می‌کند.

1) مفهوم مفسری بودن در پایتون: پایتون زبانی مفسری است، به این معنی که مستقیماً کدها را خط به خط اجرا می‌کند. اگر در کدهای برنامه خطایی وجود داشته باشد، اجرای آن متوقف می‌شود. بنابراین، برنامه‌نویسان می‌توانند به سرعت خطاهای موجود را در کدها پیدا کنند.
2) زبانی آسان و کاربردی: در سینتکس پایتون از کلمات شبیه و بسیار نزدیک به زبان انگلیسی استفاده می‌شود. همچنین، برخلاف سایر زبان‌های برنامه نویسی، پایتون از آکولاد استفاده نمی‌کند. بلکه از «تورفتگی‌‌ها» (دندانه‌گذاری | Indentation) در دتسورات پایتون برای مشخص کردن «دامنه» (Scope) کدها استفاده می‌کند.
3) زبانی با تعیین نوع پویا: در پایتون، برنامه‌نویسان هنگام توسعه کدها مجبور به تعیین نوع متغیرها نیستند، زیرا پایتون آن‌ها را در زمان اجرا تعیین می‌کند. به همین دلیل می‌توان برنامه‌های پایتون را سریع‌تر توسعه داد.
4) زبان سطح بالا: پایتون نسبت به برخی دیگر از زبان‌های برنامه نویسی به زبان‌های انسانی نزدیکتر است. بنابراین، برنامه‌نویسان نیازی به نگرانی در مورد عملکردهای پایه‌ای آن، مانند معماری و مدیریت حافظه ندارند.
5) ویژگی شی گرایی پایتون: در پایتون همه چیز به عنوان یک شی در نظر گرفته می‌شود، البته پایتون از سایر انواع برنامه نویسی مانند برنامه نویسی ساخت‌یافته و برنامه نویسی تابعی نیز پشتیبانی می‌کند.

 

نصب پایتون در ویندوز
نصب پایتون بر روی سیستم‌های کامپیوتری کار چندان دشواری نیست و می‌توان با استفاده از روش‌های مختلف آن را نصب کرد. پایتون روی سیستم عامل‌های مختلف مانند ویندوز، لینوکس، MacOS، اندروید و حتی iOS قابلیت نصب دارد. خوشبختانه، نصب پایتون روی سیستم عامل ویندوز بسیار راحت است و تنها کافی است تا نصب کننده نسخه 3 زبان برنامه‌نویسی پایتون دانلود و اجرا شود.

 

نوشتن اولین برنامه با پایتون
پس از یادگیری نکات مهم پیرامون زبان برنامه نویسی پایتون و نصب آن بر روی سیستم خود، به مرحله تست پایتون به وسیله نوشتن ساده‌ترین کد موجود می‌رسیم. اغلب برای نشان دادن سینتکس هر زبان برنامه نویسی، داخل محیط IDE، از برنامه‌ای ساده استفاده می‌شود که جمله "Hello World" را چاپ می‌کند.
در ادامه کد مربوط به آن را به زبان پایتون مشاهده می‌کنیم.

 
خروجی کد بالا به‌صورت زیر چاپ می‌شود.


در این برنامه، از تابع ()print  برای چاپ کردن رشته '! Hello, world'   بر روی صفحه استفاده کردیم. لازم به ذکر است که رشته، دنباله‌ای از کاراکترهاست که در اغلب زبان‌ها از جمله پایتون باید آن‌ها را داخل گیومه‌های تکی یا دوتایی قرار دهیم.

 

جمعبندی
یادگیری پایتون برای هر رشته تحصیلی و حوزه کاری لازم است. اگر پس از مطالعه این مطلب به یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون علاقه‌مند شدید و برای شروع به برنامه نویس شدن، به دنبال نقشه راه برنامه نویسی و یادگیری پایتون مقدماتی بودید، می‌توانید با شماره 37247567 تماس حاصل فرمایید تا ما به شما مشاوره دهیم و ثبت نام خود را انجام دهید.

 


*زمان پاسخگویی به سوالات شما دوستان عزیز :
صبح ها : از ساعت 08:30 الی 12:30
عصرها : از ساعت 16:00 الی 19:00
 
*برای دانستن بیشتر شما از برگزاری دوره های ما :
تمام دوره های ما در 3 پارت به صورت خصوصی و عمومی برگزار می شود
صبح ها _عصرها_شب ها
 
*با شماره های 37247567 _ 37254818 _09135253912 می توانید تمام سوالات خود را در رابطه با دوره ها و زمان شروع آن و... از مسئول آموزش ما خانم شاکری بپرسید .